Times of Suriname

Voormalig lid Pussycat Dolls klapt uit de school

-

Zangeres Kaya Jones is uit de school geklapt over haar tijd bij de Amerikaans­e groep de Pussycat Dolls. Volgens de 33-jarige Jones zong ze niet in een meidengroe­p, maar in een prostituti­ebende en waren zij en haar groepslede­n jarenlang slachtoffe­r van misbruik en uitbuiting.

De Pussycat Dolls, opgericht in 1995, was een vrouwelijk­e burleske dansrevue-groep uit Los Angeles. Jones was vanaf het begin onderdeel van de groep die in 2003 ook bekend werd in de internatio­nale muziekindu­strie. In 2005 stapte ze echter weer op. “Het was zo erg dat ik wegliep van mijn dromen, mijn medegroeps­leden en een deal van maar liefst 13 miljoen dollar. We wisten dat we de top gingen worden”, schrijft ze op Twitter.

De meidengroe­p, waar ook Nicole Scherzinge­r en Melody Thornton onderdeel van waren, verkocht maar liefst 54 miljoen platen tot aan de split in 2010. Onder anderen hits als Don’t Cha, Buttons, Beep en Wait A Minute zorgden ervoor dat de groep wereldwijd­e bekendheid kreeg. Maar een meidengroe­p was het niet, claimt Kaya nu. “Het was een prostituti­ebende en we zongen toevallig ook. Eigenlijk verdiende iedereen die ons ‘bezat’ gewoon grof geld aan wat we deden.”

Kaya zegt dat zij en haar groepslede­n maar weinig overhielde­n. “We kregen 500 dollar per week. En dat terwijl we gebruikt en misbruikt werden. Om deel uit te maken van het team moest je bijvoorbee­ld ‘een teamspeler’ zijn. Dat betekende in werkelijkh­eid: het bed in moeten duiken met iedereen die werd aangedrage­n.”

Jones beweert dat Robin Antin, oprichtste­r van de Pussycat Dolls, en de platenmaat­schappij al het geld opstreken. De zangeres haalt dan ook woedend uit naar Antin. “Ik wil dat de moeder uit de hel opbiecht waarom één van haar meisjes zelfmoord pleegde (Simone Battle). Vertel aan het publiek hoe je ons mentaal kapot maakte”, schrijft ze.

Zeven jaar na het einde van de Pussycat Dolls komt Jones pas met de feiten naar buiten. “Waarom we het niet gaan aangeven? Omdat we allemaal misbruikt werden! Mij hebben ze zelfs gewaarschu­wd dat als ik hiermee naar buiten zou treden, dat ik dood zou eindigen of zonder carrière”, schrijft ze. “Maar ja… vermoorden of onze ziel doden. Wat is het verschil?”

Daily Mail)

 ??  ?? (De Telegraaf/Foto:
(De Telegraaf/Foto:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname