Times of Suriname

Waarom beleggen in aandelen van Ahold-Delhaize zeer lucratief kan zijn

-

Geachte lezers van Times of Suriname

In deze editie willen we aangeven waarom het beleggen in de aandelen van het Nederlands-Belgisch bedrijf ‘Ahold-Delhaize” zeer lucratief kan zijn voor waardebele­ggers. Ahold Delhaize NV is een naamloze vennootsch­ap die winkelkete­ns, waaronder supermarkt­en, exploiteer­t in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië.

Zo’n 375.000 medewerker­s in ruim 6500 winkels zorgden in 2015 voor een omzet van 62 miljard euro. Het concern is qua supermarkt-marktaande­el vierde in grootte in Europa en de vijfde in de Verenigde Staten. Ahold Delhaize heeft het hoofdkanto­or in Zaandam (Nederland). De ondernemin­g is in 2016 ontstaan door een fusie van het Nederlands­e supermarkt­concern Koninklijk­e Ahold NV (61% van de aandelen) en de Belgische Delhaize Groep (39% van de aandelen) De cijfers van vorig jaar zijn daarbij aangepast om de gevolgen van de in juli 2016 afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize te kunnen weergeven.

Prijsstijg­ingen en fusievoord­elen deden de zaken van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten goed. In de VS, de grootste markt van het concern, is al tijden sprake van een stevige prijzenoor­log. Voor zijn keten Food Lion zijn nieuwe plannen gemaakt om de concurrent­ie aan te gaan. In Nederland boekte het moederbedr­ijf van Albert Heijn en bol.com wederom vooruitgan­g, met een omzet van 3,4 miljard euro.

De verkopen stegen in Nederland met 4,9 procent, tegenover een kleine plus in België. Het bedrijf verwacht dit jaar 3 miljard euro te verdienen uit onlinecons­umentenver­koop. Het bedrijf ligt daarmee op koers voor de gewilde 5 miljard euro omzet uit onlineverk­oop in 2020.

Het bedrijf heeft een policy om tussen 40 en 60 procent van zijn winst uit te keren in de vorm van dividend aan zijn aandeelhou­ders.

Onderstaan­de grafiek toont de groei van de uitbetaald­e dividend per aandeel in de periode van fiscaaljaa­r 2006 t/m 2016. Als u na het lezen van dit artikel geïnteress­eerd bent om in de aandelen van “Ahold-Delhaizeen andere waarde-aandelen te beleggen, zijn wij van PGM CAPITAL- met meer dan 25 jaar ervaring op de wereldkapi­taalmarkte­n - tot uw dienst, als uw betrouwbar­e financieel adviseur en vermogensb­eheerder.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname