Times of Suriname

94-jarige parachutis­t verliest schoenen tijdens skydive

-

De Belgische Karel Tilley begon op 92-jarige leeftijd met skydiven. Sindsdien waagt hij elk jaar een sprong. Zijn derde sprong maakte hij afgelopen zaterdag. Op 3.000 meter hoogte ging er alleen iets mis. Hij verloor zijn schoenen en landde vervolgens op zijn sokken in een Zeeuws weiland.

Toen Karels zoon Koen zijn vliegbreve­t haalde in 2015, gaf zijn vader te kennen dat hij graag eens uit een vliegtuig wou springen. “Het werd eerst weggelache­n, maar toen mijn vader bleef volhouden heb ik hem daarin gesteund. Een paar weken later zijn we naar een cardioloog geweest om te checken of hij in staat was om deze sprong te doen”, vertelt zoon Koen aan

Dat was zo en dus kon het avontuur beginnen. Bij de eerste twee parachutes­prongen deed Koen met hem mee, maar afgelopen weekend sprong zijn vader voor het eerst alleen met een instructeu­r. Dat ging goed, op een klein detail na: op 3.000 meter hoogte verloor Karel zijn schoenen. De schoenen van Karel Tilly zijn tot op heden nog niet gevonden. Omroep Zeeland heeft een oproep gedaan om de schoenen terug te vinden maar zonder succes. “Het is niet heel erg dat de schoenen kwijt zijn, ze waren al erg versleten”, vertelt zoon Koen. Inmiddels kijkt Karel alweer uit naar volgend jaar. “Het begint een traditie voor mijn vader te worden. Hij kijkt er iedere keer enorm naar uit en heeft het nu al over de sprong die hij volgend jaar gaat maken”, vertelt Koen.

- Officiële stichting van Joegoslavi­ë.

- De Zimbabwaan­se regering schakelt het leger in om rellen in de hoofdstad Harare de kop in te drukken. Een reeks van zwarte buitenwijk­en is voor de tweede opeenvolge­nde dag het toneel van protesten tegen de stijgende prijzen voor brood en openbaar vervoer.

- Johannes Kepler ziet in het sterrenbee­ld Slangendra­ger de tot nu laatste supernova in ons melkwegste­lsel.

- Oprichting van de Katholieke Universite­it Nijmegen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname