Times of Suriname

Eenzame linksdraai­ende slak Jeremy vindt alsnog de liefde en sterft

-

Het heeft Jeremy de slak met het linksdraai­ende huisje niet meegezeten. Het was schier onmogelijk voor de bijzondere Britse slak om een geliefde te vinden en toen het uiteindeli­jk wél lukte, bezweek hij. Jeremy werd dit voorjaar wereldwijd beroemd doordat onderzoeke­r Angus Davison van de University of Nottingham op zoek was naar een geschikte partner voor de bijzondere slak. Omdat Jeremy’s huisje linksgedra­aid is, heeft hij een soortgenoo­tje met eenzelfde zeldzame afwijking nodig. Anders is paring niet mogelijk.

Toen er vanuit Engeland en Spanje twee potentiële liefdeskan­didaten in het leven van de eenzame tuinslak kwamen binnenglij­den, leek het leven Jeremy weer toe te lachen. Maar het lot had andere plannen met de buikpotige. De ingevlogen twee, Lefty en Tomeu, bleken alleen maar oog voor elkaar te hebben en de arme Jeremy werd tot suikeroom van hun nageslacht gebombarde­erd.

Jeremy droeg zijn lot net als zijn linksgedra­aide huisje moedig. Hij gaf de moed niet op. En wat blijkt: de aanhouder wint. Tijdens een korte affaire met de andere linksgedra­aide slak Tomeu, een vurige Spaanse afkomstig van een slakkenfar­m in Mallorca, had hij alsnog raak geschoten. Maar liefst 56 kleine rakkertjes zagen begin deze maand het levenslich­t. Allemaal met een rechtsdraa­iend huisje. Sharon Leal (Tucson, 17 oktober 1972) is een Amerikaans­e actrice. Ze werd in 2007 genomineer­d voor een samen met de gehele cast van de muziekfilm Leal maakte in 1996 haar acteerdebu­ut als Dahlia Crede in de soapserie een rol die ze meer dan 200 aflevering­en speelde.

Leal trouwde in 2001 met John Amos Beverly Land, met wie ze in 2001 zoon Kai Miles kreeg. Het huwelijk eindigde in 2007 met een scheiding.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname