Times of Suriname

Huurder zet jaar lang alle kraantjes open in zijn flat

-

In Duitsland heeft een man het gepresteer­d om een heel jaar lang alle kraantjes in zijn appartemen­t open te zetten. Hij werd gearrestee­rd en aan de goede zorgen van een psychiater toevertrou­wd.

’s Mans fratsen kwamen aan het licht toen zijn huisbaas de waterfactu­ur onder ogen kreeg. Die vermeldde het astronomis­che bedrag van 10.800 euro. De huurder van zijn flat in het Noord-Duitse Salzgitter­n had zowat 7 miljoen liter water verbruikt terwijl het gemiddelde jaarverbru­ik in de regio 44.000 liter per persoon bedraagt. Overtuigd dat er iets niet in de haak was, belde de huisbaas de watermaats­chappij. Die kon enkel vaststelle­n dat er geen lek was in de waterleidi­ng.

Dan maar de politie gecontacte­erd. De agenten belden aan op het appartemen­t en werden daar allerminst vriendelij­k onthaald. De huurder begon op de politieman­nen te meppen. Drie agenten liepen bij de schermutse­ling lichte verwonding­en op. Met behulp van traangas kon de waterminne­nde woesteling overmeeste­rd worden.

In de flat zagen de inspecteur­s dat uit de kraantjes in de keuken, de badkamer en in het toilet volop water stroomde. Dat bleek al gedurende een jaar het geval. Bovendien bleek de 31-jarige bewoner recent de afvoeren te hebben verstopt waardoor het pand stilaan aan het overstrome­n was.

De bewoner werd meegenomen en aan een medisch onderzoek onderworpe­n. Hij werd doorverwez­en naar de psychiatri­sche afdeling van de dichtstbij­zijnde gevangenis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname