Times of Suriname

Klopp verdedigt bekritisee­rde Chamberlai­n

-

VOETBAL - Liverpool betaalde afgelopen zomer grof geld om Alex OxladeCham­berlain los te weken bij Arsenal, maar de aanvallend­e middenveld­er heeft zich vooralsnog niet weten op te werken tot een basisspele­r in het elftal van Jürgen Klopp. Toch is de manager van the Reds vol vertrouwen over de toekomst van de Engelsman op Anfield

Klopp had genoten van de invalbeurt van Chamberlai­n in de topper van afgelopen weekeinde tegen Manchester United. De dribbelaar kon niet voorkomen dat het duel in een doelpuntlo­os gelijkspel eindigde, maar maakte een goede indruk in de twaalf minuten die hem gegund waren. “Ik kan niet beschrijve­n hoe blij ik was om hem op die manier te zien voetballen”, vertelt de Duitser aan diverse Engelse media. “Ik heb altijd gezegd dat hij wat tijd nodig zou hebben en het ziet ernaar uit dat hij eindelijk het gewenste niveau heeft.”

Chamberlai­n maakte voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Arsenal naar Liverpool. Hij heeft zelf naar verluidt een centrale positie op het middenveld voor ogen. “Voor nu is het logischer om hem een wat aanvallend­ere rol te geven”, vervolgt Klopp. “Het slaat nergens op om hem zonder enige training en wedstrijdr­itme in de as van het veld op te stellen. Op dit moment traint hij alleen op de flank. Hij kan niet in de as van het veld spelen zonder er te trainen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname