Times of Suriname

City heeft volgende ronde binnen handbereik

-

VOETBAL - Manchester City is nog altijd foutloos in de Champions League. De Engelse club had het niet makkelijk met Napoli, maar trok wel aan het langste eind: 2-1. Na een sterk begin van the Citizens, met twee vroege doelpunten, probeerde Napoli in de tweede helft langszij te komen. De Italianen vonden de aansluitin­g, maar daar bleef het bij. Napoli pakte tot dusver alleen punten tegen Feyenoord. Voor Manchester City volstaat een zege op Napoli in de volgende speelronde om te overwinter­en in de Champions League. Binnen dertien minuten hadden de Engelsen al een ruime afstand genomen door doelpunten van Raheem Sterling en Gabriel Jesus. Het eerste doelpunt kwam voort uit een rebound, nadat een schot van Kyle Walker werd gekeerd en José Manuel Reina al naar de grond was gegaan.

De in topvorm verkerende Kevin De Bruyne stond vervolgens aan de basis van de 2-0. Met een afgemeten assist bediende hij Gabriel Jesus bij de tweede paal en die stond op de juiste plek om de bal binnen te werken. De Belg had er zelf bijna 3-0 van gemaakt, maar vanaf de rand van het strafschop­gebied plaatste hij de bal tegen de lat aan. Het bleef daarom bij 2-0 in de eerste helft. In de tweede helft was Manchester City ook niet zo dominant als het graag wilde zijn. Napoli bleef aan de poort kloppen en dat resulteerd­e achttien minuten voor tijd in de 2-1. Ditmaal lukte het Napoli wel om een penalty te benutten: Fernandinh­o haalde Allan neer en scheidsrec­hter Antonio Lahoz kon niet anders dan naar de stip wijzen. Hoewel Ederson de juiste hoek opzocht, was het schot van Diawara buiten bereik voor de keeper. Napoli bleef zoeken naar de gelijkmake­r, al hield Manchester City de rijen in de slotminute­n met succes gesloten. (VI)