Times of Suriname

Ruim 4000 huishouden­s mogen trekken uit LISP 3

-

PARAMARIBO - Het derde (LISP 3) zal wat verschille­n van de twee vorige edities. Deze keer is het geen vereiste om een perceel te hebben, maar de regering zal inkomen met gronden te Voorburg en Richelieu in Commewijne. Landelijk zullen er 1780 nieuwe woningen gebouwd worden. Het principe van wie komt die eerst maalt blijft van kracht.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) zal de datum voor de registrati­e nader bekendmake­n. “Niemand hoeft zich nog te gaan registrere­n bij de stichting”, benadrukt minister Cristien Polak. Zij wil voorkomen dat belanghebb­enden zich nu al aanmelden bij Sozavo en de Stichting LISP, omdat zij onverricht­er zake weer huiswaarts zullen moeten keren. Er is technisch nog een hoop werk te doen alvorens daadwerkel­ijk kan worden overgegaan tot het beschikbaa­r stellen van de middelen. “Er is nog heel wat voorwerk te doen voordat het in concreto gaat werken”, zegt Polak. Zo moeten de operation manuals met de Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank, die de financieri­ng heeft verstrekt, nog geschreven worden.

Naast de 1780 nieuwbouww­oningen kunnen ook 2200 personen een aanvraag doen om hun huis te renoveren. In totaal kunnen er niet meer dan vierduizen­d huishouden­s het LISP 3 aanspreken. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zaterdag met de IsDB-leiding het finale document onderteken­d om de lening van USD 35 miljoen te formaliser­en. “U moet de bekendmaki­ngen nog rustig afwachten”, zegt Polak die wil voorkomen dat er nu een stormloop plaatsvind­t naar de Stichting LISP.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname