Times of Suriname

Grote belangstel­ling bij uitvaart Marsidih

-

NICKERIE - Familieled­en, vrienden, kennissen, collega’s en partijgeno­ten hebben gistermidd­ag in groten getale afscheid genomen van Soetimin Marsidih.

Marsidih was assembleel­id voor Pertjajah Luhur in 2010-2015 en leerkracht van beroep. In die hoedanighe­id heeft hij zijn krachten gegeven op de Bueno Bibazschoo­l, de Sitalsingh­school en tot kort voor zijn ziekbed op de Technische School Nickerie. Hij was in 2010 de lijsttrekk­er van de PL in Nickerie en werd gekozen als parlementa­riër. In 2015 werd Marsidih niet meer gekandidee­rd door Somohardjo. Zijn plek werd ingenomen door William Waidoe, die ook is binnengeko­men in de V7-combinatie. Marsidih maakte ook deel uit van de groep Hervorming­sen Vernieuwin­gsbeweging, HVB, die kort na de verkiezing­en van 2015 uit de PL is ontstaan.

Vandaar dat zowel PLvoorzitt­er Paul Somohardjo als Raymond Sapoen, de trekker en oprichter van de Hervorming­s- en Vernieuwin­gs Beweging, aanwezig waren bij de uitvaartdi­enst om de overledene de laatste eer te bewijzen. De twee stonden tijdens de dienst op nog geen steenworp van elkaar verwijderd. Er werden voor de teraardebe­stelling van het stoffelijk overschot toespraken gehouden door onder andere Ishaak Soerokarso namens de HVB, PL-voorzitter Paul Somohardjo en Ashok Algoe die namens de leerkracht­en een afscheidsw­oord bracht. Soetimin Marsidih is 51 jaar geworden.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname