Times of Suriname

Gruwelijke enkelbreuk Gordon Hayward bij seizoensop­ening NBA

-

BASKETBAL - Gordon Hayward heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe NBA-seizoen op gruwelijke wijze zijn enkel gebroken. Naast Kyrie Irving was Hayward de tweede grote aanwinst van Boston Celtics deze zomer.

Hayward landde na een luchtduel met LeBron James van Cleveland Cavaliers verkeerd op zijn voet en brak daarbij zijn enkel. Hij bleef met een compleet verwrongen gewricht liggen op de vloer.

Een operatie en maandenlan­g herstel zijn in het vooruitzic­ht voor de 27-jarige Hayward, die deze zomer een vierjarig contract ter waarde van 128 miljoen dollar tekende. Hij kwam over van Utah Jazz. Cleveland Cavaliers, vorig jaar verliezend finalist in de NBA, won het eerste duel van het seizoen nipt met 10299. Vedette LeBron James drukte meteen zijn stempel op het duel met 29 punten, 16 rebounds en 9 assists.

Voor Irving was het een lastige wedstrijd. Hij vroeg afgelopen zomer om een vertrek bij Cavaliers, stapte over naar Celtics en merkte dinsdag dat de fans hem dat niet in dank hebben afgenomen. Ze floten hem uit bij elk balbezit. Irving hield niettemin zijn nieuwe team goed in de wedstrijd met 22 punten en 10 assists. Kampioen Golden State Warriors liep in zijn openingswe­dstrijd tegen een nipte maar pijnlijke thuisneder­laag aan. Houston Rockets won met slechts één punt verschil: 122-121.

Warriors leidde tot diep in het vierde kwart, maar gaf de wedstrijd in de slotminute­n uit handen. Twee rake vrije worpen van PJ Tucker bezegelden het lot van Golden State.

James Harden was topschutte­r bij Rockets met 27 punten. Aanwinst Nick Young kwam tot 23 punten voor Warriors.

(NS)

 ??  ?? Gordon Hayward brak in de eerste wedstrijd van het nieuwe NBA-seizoen op gruwelijke wijze zijn enkel. (Foto: Nusport)
Gordon Hayward brak in de eerste wedstrijd van het nieuwe NBA-seizoen op gruwelijke wijze zijn enkel. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname