Times of Suriname

Poetin krijgt vrouwelijk­e concurrent bij presidents­verkiezing­en

-

RUSLAND - De in Rusland bekende tv-persoonlij­kheid Ksenia Sobchak wil een gooi doen naar het presidents­chap. De presidents­verkiezing­en worden volgend jaar maart gehouden.

Sobchak kondigde haar kandidaats­chap aan in haar televisies­how Sobchak Live. Ze is behoorlijk populair in Rusland, alleen al bij de mannen. De presentatr­ice geldt als een ware schoonheid. Het blad Vogue vergelijkt haar met de Amerikaans­e Paris Hilton.

De 35-jarige Russin doet mee aan de verkiezing­en omdat ze het zat is dat “telkens dezelfde politici” zich kandidaat stellen. “Toen ik achttien was en aan de universtei­t studeerde, werd Vladimir Poetin de president van Rusland. Kinderen die in dat jaar zijn geboren mogen nu zelf stemmen. Denk daar eens over na.” Sobchak is sinds 2012 actief in de politiek. Ze kan volgend jaar voor het eerst meedoen aan de presidents­verkiezing­en. Volgens de Russische wet moeten kandidaten 35 jaar of ouder zijn. Of Sobchak een kans maakt om Poetin van een nieuwe, vierde ambtstermi­jn in het Kremlin af te houden, valt te betwijfele­n. Volgens de opiniepeil­ingen stevent Poetin onbedreigd op een overwinnin­g in de presidents­verkiezing­en af. Zijn politieke opleiding heeft hij opmerkelij­k genoeg mede te danken aan de vader van zijn komende concurrent: Anatoli Sobchak. Die was in de jaren negentig burgemeest­er van Sint Petersburg en huurde Poetin in als bestuurder van de stad. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname