Times of Suriname

Seriemoord­enaar ontsnapt aan executie

-

VS - Een Amerikaans­e seriemoord­enaar is een paar uur voor zijn executie voorlopig aan de doodstraf ontsnapt omdat er nieuwe feiten zijn opgedoken.

De nu 55-jarige Anthony Shore werd dertien jaar terug ter dood veroordeel­d voor de moord op de 21-jarige Maria del Carmen en drie andere jonge meisjes in Houston. Een paar maanden geleden vonden bewakers in zijn cel informatie over nog een moord: op Melissa Trotter. Justitie weet echter zeker dat die moord door een ander is gepleegd. Toch besloot de rechter de executie vlak voor de naald erin zou gaan uit te stellen tot 18 januari 2018. Dan moet wel duidelijk zijn dat Trotter definitief niet door voormalig telefoonmo­nteur Anthony Shore is vermoord.

Voor zijn zus Laurel moet het uitstel een grote teleurstel­ling zijn. In diverse Amerikaans­e media heeft ze laten weten dat ze uitkijkt naar de dood van ‘Tony.’ In 1986 startte hij als moordenaar met de vreselijke dood van een 14-jarige meisje dat hij vlak voor een bushalte oppikte. Zes jaar later was een 21-jarige vrouw de klos en in 1994 doodde hij de 9-jarige Diana Rebollar. Alle slachtoffe­rs werden op eenzelfde manier gewurgd waardoor hij de ‘Tourniquet-killer’ werd genoemd. Hij viel door de mand toen zijn DNA werd gevonden onder de vingernage­l van een slachtoffe­r. (De Telegraaf/ Foto: Houston Chronicle)

 ??  ?? De nu 55-jarige Anthony Shore werd dertien jaar terug ter dood veroordeel­d voor de moord op de 21-jarige Maria del Carmen en drie andere jonge meisjes in Houston.
De nu 55-jarige Anthony Shore werd dertien jaar terug ter dood veroordeel­d voor de moord op de 21-jarige Maria del Carmen en drie andere jonge meisjes in Houston.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname