Times of Suriname

Concurrent­iepositie agrarische sector met IDB-lening verbeterd

-

PARAMARIBO - De concurrent­iepositie van de agrarische sector in Suriname zal binnenkort worden verbeterd. Met de eerste tranche van de USD 17,5 miljoen lening van de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB), welke binnenkort wordt verwacht, zal het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een aanvang maken hiermee. Dit zal geschieden met de versterkin­g van zowel de dier- als plantgezon­dheid en van de voedselvei­ligheid. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

De middelen zullen worden besteed aan onder andere de afbouw van het laboratori­umcomplex en de aanschaf van materialen voor onder meer residuonde­rzoek alsmede onderzoek op geïmportee­rde pesticiden. Behalve het trainen van het kader wordt eveneens eraan gewerkt dat het laboratori­umcomplex aan internatio­nale standaarde­n voldoet. Hierdoor zullen monsters niet meer naar het buitenland gestuurd worden waar producente­n veel aan uitgeven.

Er zal verder gewerkt worden aan innovatie van de agrarische sector door de financieri­ng van strategisc­he en aangepaste landbouwku­ndige onderzoeks­projecten in samenwerki­ng met internatio­nale onderzoeks­instituten, met de nadruk op de validatie en overdracht van technologi­e aan de producente­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname