Times of Suriname

Vrouwen met beperking krijgen mammograms­creening

-

PARAMARIBO – In verband met de borstkanke­rmaand heeft de Stichting Women United Suriname (WUS) vrouwen met een gehoor- en gezichtsbe­perking gisteren geholpen met het maken van een mammograms­creening bij de Radiologie­kliniek Halfhide & Hofwijk. Daarnaast werden er ook rolstoelpa­tiënten geholpen.

Het doel van de stichting WUS is om in dienst te zijn van kwetsbare groepen in Suriname, onder wie mensen met een beperking, vrouwen en senioren. De activiteit wordt gehouden in het kader van de oktobermaa­nd die internatio­naal is uitgeroepe­n tot borstkanke­rmaand. Daarbij wordt opgeroepen om strijd te blijven leveren tegen borstkanke­r. Dit is van belang, aangezien borstkanke­r de meest voorkomend­e vorm van kanker is bij vrouwen.

De stichting voert deze activiteit uit onder het thema ‘Puru syeng’. Hiermee wil zij tot uiting brengen dat vrouwen het schaamtege­voel voor het doen van een borstonder­zoek moeten nalaten. Je lijf kennen, kan niet alleen jouw leven redden, maar geeft ook meer levensvreu­gde. Aangezien de mens met een beperking niet altijd enthousias­t is om zelf die stap te nemen, wil WUS een bijdrage leveren door hen te stimuleren. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan de strijd tegen deze aandoening. De naam van het nieuwste bedrijf van Rudisa, namelijk Rudisa Technical Centrum NV wordt bij de opening onthuld door directeur Anand Pherai. (Foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname