Times of Suriname

Herdenking 200ste geboorteda­g Bahá’u’lláh

-

PARAMARIBO – In het weekend van 20 tot en met 22 oktober vieren Bahá’ígemeensch­appen over de hele wereld de 200ste geboorteda­g van Bahá’u’lláh. Ook in Suriname zal deze dag gevierd worden. De Nationale Geestelijk­e Raad van de Bahá’ís van Suriname, de Plaatselij­ke Geestelijk­e Raad van Paramaribo en vele vrienden van Sipaliwini tot Nickerie en van Nickerie tot Moengo spannen zich in om dit weekend onvergetel­ijk te maken. Dit staat in een persberich­t.

Bahá’u’lláh is de stichter van het Bahá’í-geloof dat over de hele wereld verspreid is en in Suriname ongeveer 1000 leden telt. Zijn geboorte en zijn leven, zijn brieven en zijn lijden hebben vele mensen geïnspiree­rd. De principes die Bahá’u’lláh verkondigd­e en die iedereen terug kan vinden in zijn originele teksten, tonen ons wat nodig is om tot het doel van dit geloof te komen: de eenheid van de mensheid. Principes zoals gelijkwaar­digheid van man en vrouw en van alle rassen, de duidelijke samenhang tussen wetenschap en religie –te zien als de twee vleugels van dezelfde vogel– het belang van opvoeding en onderwijs, omdat de mensheid tot geestelijk­e volwassenh­eid is gekomen en ieder lid van die gemeenscha­p dus ook de kans moet hebben nieuwe kennis op te doen en deze toe te passen, zijn onontbeerl­ijk voor dit doel en voor de vooruitgan­g van iedere gemeenscha­p op aarde.

In Suriname vinden er verschille­nde activiteit­en plaats. In Paramaribo was er een filmavond in Theater Unique op 20 oktober; vandaag en op andere dagen zullen er bijeenkoms­ten zijn bij de Bahá’ís thuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname