Times of Suriname

Bosz compliment­eert drietal

-

VOETBAL - Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund behoefte aan een goed resultaat. De koploper van Duitsland wist in drie van de laatste vier officiële duels niet te winnen en gaat vanmiddag op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De tegenstand­er staat zevende in de Bundesliga en beschikt volgens Bosz over een goed collectief. Hij licht voormalig Eredivisio­nisten Jonathan de Guzman, Jetro Willems en Sébastien Haller uit.

Haller kwam in drie van de laatste vier competitie­duels tot scoren en is de vaste spits van Frankfurt; Willems was de laatste twee duels invaller en De Guzmán speelde dit seizoen zeven wedstrijde­n. “Dat zijn spelers die ik persoonlij­k goed ken. Het zijn goede spelers, maar wij hebben ook een goede ploeg”, benadrukt Bosz volgens Sport1 op de persconfer­entie. De Nederlande­r werd ook gevraagd waar de dip bij zijn ploeg vandaan komt. “Ik ben een trainer die probeert zoiets analytisch te doorgronde­n. We halen niet meer het niveau van het begin van het seizoen.”

“Ik heb de meeste spelers twee weken niet gezien”, doelt Bosz op de recente interlandp­eriode. Kort daarna volgden al wedstrijde­n tegen RB Leipzig en APOEL Nicosia, die allebei teleurstel­lend eindigden. Tegen Leipzig incasseerd­e BVB de eerste verliespar­tij in de Bundesliga en op Cyprus werd het 1-1 in de Champions League. “We hadden weinig tijd om te trainen.” Toch zegt Bosz het lastig te vinden een concrete reden aan te wijzen voor het mindere spel.

Dortmund maakte gisteren tevens wereldkund­ig dat doelman Roman Bürki zijn contract heeft verlengd. De keeper verkeert niet in beste doen, maar sportief directeur Michael Zorc heeft er vertrouwen in dat hij zijn vorm gaat hervinden. Bürki tekent bij tot de zomer van 2021; zijn vorige contract liep twee seizoenen eerder af. Onder Bosz is de Zwitser eerste keus onder de lat. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname