Times of Suriname

Onervaren Nishan’42 gaat voor behoud

-

VOETBAL - Nishan’42 heeft heel veel jonge spelers in zijn gelederen, die weinig ervaring hebben op het hoogste niveau. “Wij gaan dit seizoen dus voorbehoud en willen in de middenmoot eindigen”, zegt trainer Andy Atmodimedj­o van de club uit Lelydorp in aanloop naar de eerste divisiewed­strijd van de Surinaamse Voetbal Bond tegen Robinhood. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in het Essedstadi­on om 19.00 uur.

Atmodimedj­o geeft aan dat de club een aantal jonge spelers heeft gepromovee­rd naar de seniorense­lectie en er zijn wel spelers aangetrokk­en, maar deze zijn afkomstig uit verschille­nde lidbonden. De oefenmeest­er geeft aan dat er geen gebrek is aan enthousias­me binnen de selectie, maar wel aan ervaring. Hij geeft aan dat er enkele ervaren en dragende spelers zijn in de selectie, maar de grootste deel van de selectie bestaat uit jongere spelers.

Atmodimedj­o zegt verder dat het team zich goed voorbereid heeft op de competitie en ook op Robinhood. De trainer vindt dat de roodgroene formatie het spelersmat­eriaal heeft om kampioen te worden en het zal zeker met een zege willen beginnen, dus hij verwacht een aanvallend opgesteld Robinhood vandaag. Atmodimedj­o geeft aan dat zijn team misschien de underdog is in dit duel, maar het zal ook zeker voor de overwinnin­g gaan.

Robinhood heeft een uitstekend­e voorbereid­ing gehad. Het team van trainer Roberto Gödeken nam deel aan twee vriendscha­ppelijke toernooien en beide werden gewonnen. In de finale van het Sterrentoe­rnooi werd landskampi­oen Inter Moengo Tapoe met 2-0 verslagen en in de finale van het Stars Cup werd van Walking Boyz Company gewonnen met 2-0.

Gödeken gaf eerder aan dat hij samen met het bestuur van de club Robinhood weer het niveau van de glorietijd­en wil bereiken. De oefenmeest­er gaf ook aan dat hij dit seizoen samen met Robinhood een plek in de top drie mikt in de eerste divisie. Vandaag zal Voorwaarts afreizen naar Coronie om uit te komen tegen West United in het L. Vriesde sportcompl­ex.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname