Times of Suriname

Alleen hoofdprijs telt voor WBC

-

VOETBAL - “Ongeacht het spelersmat­eriaal dat wij beschikken, zal Walking Boyz Company (WBC) altijd voor de hoofdprijs gaan”. Dit zegt trainer Eugene Verwey van WBC, dat morgen in het Andre Kamperveen­stadion het zal opnemen tegen Papatam in de eerste ronde van de eerste divisiecom­petitie van de Surinaamse Voetbal Bond.

De trainer geeft aan dat de trainingen goed verlopen, maar hij blijft kritisch. De oefenmeest­er zegt dat er nog gewerkt moet worden aan bepaalde kleine punten, die nog aanscherpi­ng nodig hebben. Desondanks zal hij het duel met volle moed tegemoet gaan om de drie punten te pakken. “Het is zeer cruciaal om de competitie te starten met een overwinnin­g, om hiermee de motivatie binnen het team hoog te houden.” Over de selectie geeft Verwey aan dat die min of meer in tact is gebleven. Er zijn wel bepaalde spelers die weg zijn gegaan of waar de jaartjes nu zijn gaan tellen. WBC heeft in de transferse­izoen wel zes spelers binnen gehaald, maar er zijn ook veel spelers van het U-20-team doorgestro­omd naar het eerste team. Op de transferma­rkt heeft WBC zes spelers gekocht, van wie vier komen van Nishaan’42. De bekendste speler die WBC heeft aangetrokk­en is Davy da Silva, een steunpilaa­r van Nishaan’42.

Over zijn tegenstand­er gaf Verwey aan dat het een team is dat strijd levert en veel loopvermog­en heeft. “Daarom is dit ook voor ons een taak, om ook meer te lopen in de wedstrijd.” Deze analyse heeft Verwey gemaakt op basis van de jongens die Papatam vorig jaar had, waar het de finale haalde van de SVBbekerco­mpetitie. “Als het team in tact is gebleven, gaat WBC strijd moeten leveren”, zegt de oefenmeest­er Verwey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname