Times of Suriname

Procter & Gamble boekt hogere resultaten

-

NEW YORK - Procter & Gamble heeft in het op 30 september geëindigde eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst op een licht gestegen omzet gerealisee­rd. Dat bleek gisteren uit de kwartaalra­pportage van het Amerikaans­e concern.

Het bedrijf, dat in de productseg­menten persoonlij­ke en huishoudel­ijke verzorging concurreer­t met Unilever, zag de kwartaalom­zet met 1 procent stijgen van 16,52 miljard naar 16,65 miljard dollar. De autonome omzet nam ook met 1 procent toe. Het operatione­el resultaat van het concern met merken als Duracell, Gillette, en Pampers daalde met 1 procent naar 3,74 miljard dollar als gevolg van gestegen kosten. Het bedrijf heeft als gevolg van de recente orkanen ongeveer 100 miljoen dollar schade geleden. De aan de aandeelhou­ders toe te wijzen nettowinst steeg met 5 procent van 2,71 miljard naar 2,85 miljard dollar. De aangepaste nettowinst per aandeel steeg van 0,99 naar 1,09 dollar.

Procter & Gamble handhaaft de verwachtin­g voor het op 1 juli begonnen lopende boekjaar van een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent en een totale omzetgroei van ongeveer 3 procent.

Voor de winst per aandeel wordt nog steeds een groei van 5 tot 7 procent voorzien, vooral als gevolg een stijging van het operatione­el resultaat. In de handel voorbeurs daalde het aandeel P&G 0,9 procent. (Beursduive­l/Foto:

3DPrint.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname