Times of Suriname

Welzijn wil dat wet op identifica­tie stringent wordt nageleefd

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Justitie en Politie wil dat burgers zich over straat ten alle tijden moeten kunnen legitimere­n met hun identiteit­skaart, indien de politie hen naar hun identiteit vraagt. De minister ad interim van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, zegt aan de krant dat het een wettelijke plicht is dat eenieder boven zestien jaar zich moet kunnen identifice­ren met een identiteit­skaart.

Volgens hem is door de jaren heen echter deze wet niet nauwkeurig genoeg nageleefd en wil hij dat de wet nu stringent wordt nageleefd en de samenlevin­g hiervan bewust wordt gemaakt. Volgens hem kan op deze manier degenen die opgespoord worden, meteen worden achterhaal­d.

De mensen zullen nu verplicht gesteld worden om hun identiteit­skaart aan de politie te tonen. Alvorens hiertoe over te gaan, zal voorlichti­ng worden gegeven. “Wanneer mensen op straat zijn, moeten zij hun identiteit­skaart bij zich hebben.” Welzijn zegt dat het de laatste tijd is voorgekome­n dat de politie wel wil weten met wie ze te maken heeft. Tijdens een bespreking met de politie kreeg hij te horen dat vele mensen zich niet of onvoldoend­e kunnen identifice­ren.

“De komende periode zal hierover voorlichti­ng aan de mensen worden gegeven, dat zij verplicht zijn hun identiteit­skaart bij zich te hebben”, benadrukt Welzijn. Hij legt uit dat er mensen zijn die opgespoord worden en een valse naam opgeven als de politie naar hun identiteit vraagt. Met een identiteit­skaart wordt echter hun identiteit achterhaal­d.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname