Times of Suriname

LVV houdt agrarische motivatied­ag

-

PARAMARIBO – Het onderdirec­toraat Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 13 oktober in samenwerki­ng met de coördinato­ren van de agrarische studierich­tingen, Shaam Akloe en Mark Forst, een agrarische schoolmoti­vatiedag gehou den. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Deze motivatied­ag was bestemd voor de ouders en studenten van de LTS II aan de Mr. Jagernath Lachmonstr­aat. Het doel hiervan was om de ouders zo uitgebreid mogelijk te informeren over de agrarische studierich­tingen en de mogelijkhe­den die de sector biedt als de studenten afgestudee­rd zijn. De studenten werden ook gemotiveer­d om bewust te kiezen voor agrarische studierich­tingen. Hierbij werden de diverse beroepen belicht, zodat de jongeren met een verruimde blik een betere studiekeuz­e kunnen doen.

Met de verdere ontwikkeli­ng van ondernemer­schap en het aanbod van nieuwe technieken en betere productieo­mstandighe­den, probeert het Ministerie van LVV de kennis te delen door onder andere scholen bewust te betrekken bij de spreiding van kennis. Dit ministerie draagt de verantwoor­delijkheid voor de spreiding van kennis, die de sector aangaat. Dit zal ertoe bijdragen dat er een versnelde kennisontw­ikkeling en daarmee capaciteit­sopbouw van de sector kan plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname