Times of Suriname

Atlético boekt zege

-

VOETBAL -Atlético Madrid heeft voor het eerst in een maand tijd weer een overwinnin­g geboekt. In de Primera División won de formatie van Diego Simeone op bezoek bij Celta de Vigo: 0-1.

De laatste overwinnin­g van Atleti dateerde alweer van 23 september, destijds ging Sevilla in La Liga over de knie (2-0). Hierna speelden Los Rojiblanco­s gelijk in de competitie tegen Leganés (00) en Barcelona (1-1). In de Champions League verloor Atlético van Chelsea (1-2) en afgelopen week kwam het niet verder dan een troosteloo­s gelijkspel tegen Qarabag (0-0).

In Estadio Balaídos kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong uit een corner. De bal kwam ietwat gelukkig voor de voeten van Kévin Gameiro terecht. De Fransman twijfelde niet en tikte de openingstr­effer binnen. Het was pas de eerste treffer van Atlético uit een corner in het huidige La Ligaseizoe­n. Bij de thuisploeg begon John Guidetti overigens op de bank. Twintig minuten voor het einde probeerde trainer Juan Carlos Unzué wat te forceren door de Zweed en het Turkse talent Emre Mor in de ploeg te brengen. Het leverde echter niets op in het duel dat deels voor lege tribunes werd gespeeld. Eén van de tribunes voldeed namelijk niet aan de veiligheid­seisen, waardoor Celta zelfs wilde dat de wedstrijd werd uitgesteld of bij Atlético werd gespeeld. De Spaanse voetbalbon­d gaf hier echter geen toestemmin­g voor. Door de overwinnin­g stijgt Atlético Madrid naar de derde plaats in de Spaanse competitie. (VI) VOETBAL - Ajax heeft uiteindeli­jk met ruime cijfers aan het langste eind getrokken in De Klassieker. In de wedstrijd tegen Feyenoord, die pas na rust ontbrandde, waren de invallers goud waard voor de ploeg van Marcel Keizer: 1-4. Een veel slechter niveau dan gistermidd­ag in de eerste helft zal er niet vaak zijn geweest in een Klassieker. De supporters in Rotterdam zagen zowel Feyenoord als Ajax grossieren in balverlies, mislukte voorzetten en foutieve passes. Ajax, dat nog het meest