Times of Suriname

Watford laat Chelsea ontsnappen

-

VOETBAL - Chelsea heeft in een waar spektakels­tuk ternauwern­ood afgerekend met Watford. The Blues kwamen zowel op voorsprong als achterstan­d, bleven in leven door missers van Richarliso­n en trokken in de slotfase toch nog aan het langste eind: 4-2. Na dik tien minuten stond de Spanjaard Pedro na een standaards­ituatie te wachten op de rand van het zestienmet­ergebied. De aanvaller kreeg de bal, besloot met binnenkant voet in één keer uit te halen en met een schitteren­de boogbal vloog de bal via de paal achter Heurelho Gomes: 1-0. Watford kwam goed voor de dag, Chelsea was door individuel­e klasse gevaarlijk. Na een counter stiftte Cesc Fàbreges echter laks op de goalie. Aan de overkant stichtte de uitploeg weinig gevaar, tot op slag van rust ineens Abdoulaye Doucouré opdook. Een lange inworp belandde bij de middenveld­er, die hard uithaalde.

De gelijkmake­r had zo zijn impact. De equipe van Antonio Conte zakte weg. Watford voetbalde met steeds meer vertrouwen, al vergat Richarliso­n de trekker over te halen. De Braziliaan miste uiterst kansrijk voor open goal, alvorens hij een grote kopkans eveneens onbenut liet. Hoewel de vleugelfli­tser niet scoorde, was Richarliso­n tussendoor wél belangrijk met een assist. Op aangeven van de jeugdinter­national was Roberto Pereyra immers trefzeker van dichtbij: 1-2.

Chelsea moest aan de bak, wisselde van systeem door het inbrengen van Willian en Michy Batshuayi en dat wierp zijn vruchten af. Twintig minuten voor tijd scoorde de Belgische spits namelijk op fraaie wijze met een kopbal gestuurd richting de verre hoek. Het was de opmaat naar een slotfase die op en neer ging, waarbij Chelsea uiteindeli­jk aan het langste eind trok. César Azpilicuet­a was trefzeker van dichtbij, waarna opnieuw Batshuayi in de laatste seconden de 4-2 op het scorebord zette. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname