Times of Suriname

Huddersfie­ld pijnigt United

-

VOETBAL - Manchester United heeft gistermidd­ag een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League tegen Huddersfie­ld Town: 2-1. De formatie van José Mourinho leed hiermee de eerste nederlaag in het huidige seizoen sinds het Europese Super Cup-duel met Real Madrid (2-1).

Voor United was het een vereiste om na het gelijkspel tegen Liverpool (0-0) niet verder achterop te raken. Nog voor het half uur keek Manchester United tegen een achterstan­d aan. Aaron Mooy won een duel op het middenveld, zette een lange rush in en gaf de bal mee aan Thomas Ince. De eerste poging van de Engelse aanvaller werd nog gered door David de Gea, maar in de rebound was Mooy attent: 1-0. Nog geen vijf minuten later drukte Huddersfie­ld Laurent Depoitre Manchester United nog dieper in de problemen. Victor Lindelöf speelde een negatieve hoofdrol bij de treffer. De Zweedse stopper ging onder de bal door, waarna Depoitre profiteerd­e: 2-0. Mourinho was uiteraard niet van plan zich zomaar gewonnen te geven op bezoek in het John Smith’s Stadium. De Portugees bracht in de rust Marcus Rashford en Henrikh Mkhitaryan binnen de lijnen voor Anthony Martial en Juan Mata. Ook met de verse krachten slaagde de formatie uit Manchester er lange tijd niet in om een vuist te maken. In de 78ste minuut bracht de ingevallen Rashford de spanning echter volledig terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Romelu Lukaku kopte de jonge aanvaller binnen: 2-1. Huddersfie­ld hield uiteindeli­jk toch stand en deelde hiermee een ferme tik uit aan United. Promovendu­s Huddersfie­ld stijgt naar de tiende plaats in de Premier League. Na het League Cup-treffen met Swansea City van dinsdag wachten er loodzware weken voor United. In de Premier League staan er namelijk wedstrijde­n tegen Tottenham Hotspur en Chelsea op de rol. Tussendoor speelt het elftal van Mourinho nog een Champions League-duel met Benfica. (VI)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Inter Milan en Napoli. (Foto:Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Inter Milan en Napoli. (Foto:Nusport)