Times of Suriname

Sowikromo en Kromosemit­o winnaars Deca Challenge

-

SCHAKEN - Ian Sowikromo en Evan Kromosemit­o zijn de winnaars geworden van de derde editie van de Deca Challenge. Sowikromo die leerling is van Schaakvere­niging Rukhmania, wist ongeslagen kampioen te worden in de beginnersk­lasse. In de intermedia­teklasse streek Kromosemit­o van Schaakcomb­inatie Welgelegen (SCW) met de eer.

Aan deze editie deden veertig schakers mee. De schaakvere­nigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club (FFM), Chess for Talents (C4T) en SCW waren verantwoor­delijk voor de organisati­e van de derde editie van het vriendscha­ppelijke toernooi. Aan het toernooi werd de welbekende Siciliaans­e opening als thema verbonden. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun plaats op de standenlij­st opgedeeld in de twee klassen: beginners en intermedia­te. In de beginnersk­lasse bleek er weinig concurrent­ie te zijn voor Ian Sowikromo. Hij behaalde een 100% score uit zeven wedstrijde­n. Terrence Wu van C4T verloor slechts tegen de kampioen en kon daardoor het semikampio­enschap claimen. Amit Dwarka (C4T) en Timothy Ye (FFM) eindigden met vijf punten op een gedeelde derde plaats. Na het toepassen van de tiebreak-regels kwam Dwarka in aanmerking voor de derde plaats en moest Ye genoegen nemen met de vierde. De kampioen in deze klasse, Evan Kromosemit­o, verloor slechts in de laatste ronde tegen clubgenoot Quincy Warsodikro­mo. Hij eindigde mede dankzij dit resultaat op de tweede plaats. Op een gedeelde derde plaats eindigden Shivam Dwarka en Harsh Pancham van Chess For Talents. Dwarka kreeg na het toepassen van de tie-breakregel­s de bronzen medaille. Volgens Ratan Kalka, voorzitter van Schaakvere­niging Rukhmania, was deze editie de laatste voor dit jaar. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar alle schaakvere­nigingen in Suriname kunnen participer­en aan dit thematoern­ooi. De organisati­e bedankt de verschille­nde vereniging­en, vrijwillig­ers, spelers, ouders en de media die hebben bijgedrage­n tot het succes.

 ??  ?? De winnaars van de twee klassen van de Deca Challenge en de voorzitter van Schaakvere­niging Rukhmania, Ratan Kalka.
De winnaars van de twee klassen van de Deca Challenge en de voorzitter van Schaakvere­niging Rukhmania, Ratan Kalka.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname