Times of Suriname

Bombel in de top vier

-

ZAALVOETBA­L - Bombel is door een 5-4 zege op Castilla naar de top vier geklommen in de derde klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De winnaar heeft nu 25 punten uit vijftien duels, maar is nog niet helemaal zeker van een plek in de play-offs. Castilla blijft op de laatste plek steken met zeven punten. Beide hebben nog een wedstrijd te gaan in de algemene ronde. Bombel was verplicht dit duel te winnen, als het nog de play-offs wilde halen, terwijl Castilla niets meer op het spel had. Bombel kreeg het niet gemakkelij­k tegen de hekkenslui­ter in dit duel. Silvion Varsenburg wist Bombel in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong te brengen, maar in de veertiende minuut schoot Tariq Haakmat de 1-1 binnen. Bombel kreeg het hierna heel moeilijk om achter de verdedigin­g van de tegenstand­er, die heel compact verdedigde, te komen. Vlak voor rust wist Bombel wat ruimte te krijgen in de voorhoede, hierdoor kon Sergey Scheineman de 2-1 maken. Bombel kende wel een goede start van de tweede helft en kon binnen enkele minuten de score vergroten. In de 26ste minuut schoot Jermain Ford de 3-1 binnen en twee minuten later was Scheineman verantwoor­delijk voor de 4-1. Castilla gaf niet op en wist enkele momenten later de 4-2 te maken via Chifaro Eycken. Castilla speelde hierna wat aanvallend­er en in de 39ste minuut viel de 4-3 via Halvar Abena. Castilla geloofde in een terugkeer en ging vol in de aanval, maar kreeg juist nog een treffer tegen, toen Rayen Naingi het net vond: 5-3. In de voorlaatst­e minuut maakte Haakmaat nog de 5-4, maar verder dan deze kwam Castilla niet.