Times of Suriname

Laetitia Ky (21) uit Ivoorkust bekoort met haar indrukwekk­ende haarsculpt­uren

-

Instagram is onder de indruk van de creatieve kapsels van Laetitia Ky uit Ivoorkust, die nu ook door de werden opgemerkt. Onder andere met pins, kapstokken, ijzerdraad, naald en draad transforme­ert ze haar haar in spectacula­ire kunstwerkj­es. Soms dienen ze als politieke commentare­n, soms zijn ze gewoon mooi of grappig.

De 21-jarige Ivoriaanse begon er ongeveer een jaar geleden mee. Ze heeft er altijd al plezier aan beleefd met haar haar bezig te zijn. Op haar vijf begon ze al met vlechten. Ondertusse­n heeft ze de kunst van het vlechten duidelijk geperfecti­oneerd en overtroffe­n. Met haar creaties wil ze enkele belangrijk­e boodschapp­en overbrenge­n. Ten eerste wil ze positivite­it genereren. Daarnaast wil ze het beeld van Afrika ten goede beïnvloede­n en ten derde wil ze strijden voor het feminisme, zegt ze in een kort interview met de Pelé, bijnaam van Edson Arantes do Nascimento (Três Corações, 23 oktober 1940) is een Braziliaan­s voormalig voetballer. In zijn carrière won Pelé vele grote prijzen, waaronder driemaal het WK met het Braziliaan­s elftal.

Mede dankzij deze drie wereldtite­ls, zijn enorme talent, beheersing van alle onderdelen van het spel en mentalitei­t wordt Pelé door velen als de beste voetballer aller tijden gezien. Pelé maakte in zijn hele carrière 1208 doelpunten, en had daar 1363 wedstrijde­n voor nodig. Na zijn carrière zette hij zich in voor vele goede doelen en werd hij een belangrijk persoon bij de FIFA.

Hij was de ambassadeu­r voor de Olympische Zomerspele­n 2016. Pele is 3 keer getrouwd geweest.

Amandla Stenberg (Los Angeles, 23 oktober 1998) is een Amerikaans­e actrice. Ze is het bekendst geworden met de rol van de jonge Cataleya in en haar rol van Rue in In 2011 was Amandla Stenberg voor het eerst te zien in een film, ze speelde in de jonge versie van Zoë Saldana’s rol. Stenbergs doorbraak kwam in 2012, toen ze Rue speelde in van Gary Ross. Deze film is gebaseerd op het gelijknami­ge boek van Suzanne Collins. In acteert ze met onder anderen Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth en Alexander Ludwig. Ze heeft ook de hoofdrol gespeeld in de film

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname