Times of Suriname

Nieuw gekozen Provinciaa­l Bestuur der EBGS geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO – Het Provinciaa­l Bestuur van de Evangelisc­he Broeder Gemeente in Suriname heeft 15 oktober tijdens een drukbezoch­te dienst in de Grote Stadskerk het nieuw gekozen Provinciaa­l Bestuur geïnstalle­erd. Deze bijzondere dienst werd geopend door de scheidende praeses Hesdie Zamuel, die vervolgens het verloop van de ceremonie rond de installati­e aan bisschop John Kent overgaf. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t. Na het voorlezen van de installati­ebelofte door de bisschop moesten de broeders en zusters hierop afzonderli­jk de woorden “Ja ik beloof het” antwoorden. Hierna werden de vijftien leden middels handslag geïnstalle­erd voor de periode 20172020. De samenstell­ing van het Provinciaa­l Bestuur is als volgt: het gekozen praesidium praeses- Desiré Peerwijk; 1ste vicepraese­s - Clifton Walker; 2e vicepraese­s - Sylva Majana-Zamuel.

De zeven gekozen leden van het Provinciaa­l Bestuur: Nathalie Valpoort, Merville Vrede, Sharon Kartopawir­oArsomedjo, Bianca PengelOost­erwolde, Agnes Pinas, Euridice Gaspar-Nortan en John Tai Foek. De vijf benoemde leden van het Provinciaa­l Bestuur: Davy Pawironadi, Radjesh Rambaran, Elvis Pokie, Lourencina Adams en Willy Codrington.

Na deze plechtighe­id ging de scheidende praeses Hesdie Zamuel over tot de overdracht van het praeses ambt aan de gekozen praeses, Desiré Peerwijk. Hierna is de nieuwbakke­n praeses Desiré Peerwijk voorgegaan in de prediking over het thema: “Roeping” en hij gaf aan hoe God mensen roept om een bepaalde taak te vervullen. Deze bijzondere dienst werd bijgewoond door vertegenwo­ordigers van de overheid en andere organisati­es waarmee de EBGS in werkverban­d staat. Na afloop van de dienst was er gelegenhei­d tot het overbrenge­n van felicitati­es. Het nieuw gekozen bestuur wordt Gods wijsheid en leiding toegewenst voor de komende inter-synodale periode.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname