Times of Suriname

Bouw oeververde­diging nabij markt van Domburg

-

PARAMARIBO – Kuldipsing­h Infra heeft in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicat­ie een oeververde­diging gebouwd langs de Surinameri­vier nabij de markt van Domburg. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

De 330 meters lange oeververde­diging dient voor de beschermin­g van de oever tegen hoogwater en erosie. De constructi­e bestaat uit stalen damwanden. Op de rivierbode­m is er steenbesto­rting aangebrach­t tegen erosie. Op de damwanden is er een betonnen deksloof aangebrach­t. Langs de oeververde­diging is een looppad aangelegd voor bezoekers. Momenteel wordt een stijger aangelegd nabij de markt, die bestemd is voor boten die oversteken naar Laarwijk en andere plantages.

De kosten van deze werkzaamhe­den zijn ongeveer SRD 31.877.500 en komt uit de staatsbegr­oting. Het is een duurzame constructi­e met een levensduur van minimaal 75 jaren. Het ministerie doet een beroep op de samenlevin­g om zo zuinig mogelijk en er netjes mee om te gaan zodat de omgeving schoon blijft.

ILACO NV heeft als directievo­ering toezicht gehouden op de werkzaamhe­den. De werkzaamhe­den die in 2015 zijn gestart en in 2016 hervat na een onderbreki­ng, zullen volgens planning voor eind december opgeleverd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname