Times of Suriname

Sozavo informeert bewoners Apoera over Moni Karta

-

PARAMARIBO - Vertegenwo­ordigers van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) en de Surinaamse Postspaarb­ank (SPSB) hebben afgelopen weekend tijdens een voorlichti­ngsessie de lokale bewoners van Apoera, Section en Washabo geïnformee­rd over de‘Moni Karta’. “Het is de bedoeling dat deze mensen vanaf volgend maand kunnen beschikken over hun ‘Moni Karta’, aldus Atompai, coördinato­r bij het ministerie.

De plaatselij­ke bevolking is uitgelegd wat het project inhoudt en hoe ze met de Moni Karta-pinpas moeten omgaan wanneer ze erover beschikken. De pinpas is een alternatie­f voor de mensen die maandelijk­s hun financiele bijstand en AOV per kas ontvingen. Met de geïntroduc­eerde Moni Karta hoeven burgers niet meer in lange rijen te staan en ze kunnen op elk moment van de dag over hun geld beschikken. Het project is een enorme besparing voor de overheid. Atompai geeft verder aan dat het om ongeveer 2000 personen gaat. Monche Atompai, coördinato­r op de afdeling Administra­tie Uitbetalin­g Sociale Voorzienin­g (AUSV), is tevreden over het verloop van het project. Burgers die nog niet beschikken over een Moni Karta en in aanmerking wensen te komen hiervoor, moeten zich laten registrere­n bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting.

Bij onregelmat­igheden, waarbij de pas door de machines van de SPSB is ingeslikt, kan er contact worden opgenomen met de afdeling Klantenser­vice. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname