Times of Suriname

“Als een vrouw voor je uitloopt…”

-

PARAMARIBO – Henk B sloeg zijn vrouw met als gevolg dat zij een snijwond ter hoogte van haar rechteroog opliep en pijn had. Hij vond het erg dat zij voor hem uitliep. “Als een vrouw voor je uitloopt, kan je haar laten gaan. Ook al zou zij met tien mannen zijn, je mocht haar niet slaan”, zei de rechter.

Hij legde Henk B anderhalf jaar celstraf op, waarvan een jaar voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. De magistraat legde als bijzondere voorwaarde dat de man anderhalf jaar niet in een straal van 200 meter van de plaats waar de vrouw woont, mag gaan. “Zij mag geen last van jou ondervinde­n”, zei de rechter. Hij voegde ook toe dat de man gedurende zijn detentie zal worden begeleid door de Forensisch­e Maatschapp­elijke Zorg (FMZ). De openbare aanklager eiste twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek met FMZ-begeleidin­g.

Een dochter van het slachtoffe­r deed aangifte van de mishandeli­ng. Volgens haar was zij samen met haar man en moeder inkopen gaan doen in een supermarkt. Zij zegt dat Henk B daar kwam en haar moeder vuistslage­n toebracht in het gezicht, waarna de vrouw viel. Hij trapte toen op het lichaam van de vrouw. Hij haalde ook een mes te voorschijn, waarmee hij achter haar rende. De vervolging­sambtenaar zegt dat het slachtoffe­r getrouwd is met een andere man. Volgens haar slaat Henk B eigenlijk een vrouw die gehuwd is met een ander. Henk B zegt dat hij alles voor de vrouw deed. Hij had een afspraak om haar te ontmoeten, waarbij zij hem opbelde dat zij zolang moest wachten en schold hem. De man vond het erg dat zijn vrouw voor hem uitliep en hem uitschold, waardoor hij haar sloeg. Raadsman Oscar Koulen zegt dat de man een patiënt van het Psychiatri­sch Centrum Suriname (PCS) is. Hij vraagt dat de veroordeel­de op tijd zijn medicijnen krijgt en dat hij gedurende zijn detentie wordt begeleid. Verder zegt hij dat zijn cliënt al jaren woonde met het slachtoffe­r, waaruit vijf kinderen zijn verwekt. De vrouw heeft allang geen relatie meer met de getrouwde man. In zijn laatste woord voerde Henk B aan dat hij een fout heeft gemaakt. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname