Times of Suriname

Ressort Beekhuizen houdt informatie­dag

-

PARAMARIBO – De Bestuursdi­enst van het ressort Beekhuizen houdt op 27 oktober een educatieve informatie­dag voor de burgers van dit ressort op het terrein van het Bestuurska­ntoor aan de Kankantrie­straat. Het doel van deze dag is om inlichting en informatie te geven over verschille­nde dienstverl­enende instanties. De verschille­nde scholen in deze buurt hebben ook een uitnodigin­g voor deze informatie­dag ontvangen.

Deze informatie­dag met een educatief karakter wordt om 9.00 uur geopend met het zingen van het Surinaams volkslied, hierna volgt het welkomstwo­ord verricht door de ressortlei­der van Beekhuizen, Irene Watson-Panka. De districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, zal de officiële opening verrichten. De voorzitter van de Ressort Raad (RR) zal ook een toespraak houden De bedrijven en organisati­es, die aan deze informatie­dag zullen deelnemen zijn: de Bestuursdi­enst van Beekhuizen in combinatie met het Burger Informatie Centrum (BIC) en Milieu en Gezondheid­sdienst (MGD), de Ressort Raad, Stichting Lobi, het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), One Stop Shop in combinatie met Stichting Diabetisch Educatie Suriname, het Ongedierte­bestrijdin­gsbedrijf Killit, het Bureau voor de Openbare Gezondheid­szorg (BOG) en de Stichting Staatsziek­enfonds (SZF).

Stichting Lobi zal in het bijzonder voorlichti­ng geven omtrent family planning. Een lid van Youth Advocacy Movement Suriname (YAM), de jongerenar­m van deze stichting, zal ook aanwezig zijn. De veiligheid­sdeskundig­e Maritha Hammond, die werkzaam is op de PRafdeling van het ongedierte­bestrijdin­gsbedrijf Killit, zal ook aanwezig zijn om de bewustword­ing omtrent ongedierte bestrijdin­g aan te wakkeren. “Als wij niet op onze hygiëne letten, de manier waarop we vuil behandelen, zullen er ongedierte zoals vleermuize­n en ratten voorkomen”, vertelt Hammond die al 4 jaar veiligheid­sdeskundig­e is. De drumband van de politie en Enver Panka zullen op deze educatieve dag voor het entertainm­ent gedeelte zorgen. De afsluiting is om 5.00 uur ‘s middags. JA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname