Times of Suriname

Schultz heeft nog niet nagedacht over topbaan Schiphol

-

DEN HAAG - Vertrekken­d verkeersmi­nister Melanie Schultz is vooralsnog niet benaderd om de nieuwe topvrouw van Schiphol te worden. “Ik heb er derhalve niet over nagedacht en zie daar op basis van speculatie­s ook geen aanleiding toe,” zegt Schultz in antwoord op Kamervrage­n. Eind vorige week schreef deze krant dat onder meer Schultz in beeld zou zijn voor de functie, nadat Jos Nijhuis bekendmaak­te dat hij begin volgend jaar opstapt als topbestuur­der bij het luchthaven­bedrijf.

GroenLinks stelde daarover vragen aan de minister en haar collega, afzwaaiend minister van Financiën Jeroen Dijsselblo­em. De partij wilde bijvoorbee­ld weten of er een ‘afkoelings­periode’ bestaat voor oud-bewindsper­sonen en of Schultz zich afgelopen jaren met het dossier Schiphol heeft bemoeid.

“Het kabinetsbe­leid is dat er een afkoelings­periode van twee jaar geldt voor het lobbyen op het eigen beleidster­rein,” luidt het antwoord. “Het is aan bewindsper­sonen zelf om te bepalen, op basis van hun eigen integritei­t, of en op welke termijn het verstandig is om werkzaam te zijn op hetzelfde beleidster­rein.”

Schultz laat verder weten het luchtvaart­dossier de afgelopen tien jaar niet in haar portefeuil­le te hebben gehad, wel het beleid rond ruimtelijk ordening op rijksnivea­u. GroenLinks meldt tevreden te zijn met de antwoorden van Schultz. “Met name omdat ook zij refereert aan een afkoelings­periode. Haar antwoorden maken het zo goed als onmogelijk hierna alsnog de overstap te maken, dat zou immers haar integritei­t op het spel zetten.” (AD/Foto: Ed)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname