Times of Suriname

,VUDsO NHXUW ERXZ ZRQLQJHQ JRHG LQ 2RVW -HUX]DOHP

-

,65$(/ 'e ,sraslische au toriteiten heEEen gisteren de Eouw goedgekeur­d van nieuwe huizen in een joodse nederzetti­ng te Pidden van een 3alestijns­e wijk in 2ost -eruzaleP zo Peldt persEu reau Reuters.

'e uitEreidin­g verdrieduE­Eelt het huidige aantal woningen. ,n de nederzetti­ng 1oI Zion Eevinden zich huishou dens. 'it geEied is geheel oPsloten door 3alestijns­e woningen in de wijk -aEel al 0ukaEer. 'e joodse neder zetting 1oI Zion Eevindt zich in het geEied dat ,srasl in de Zesdaagse 2orlog van veroverde en anne[eerde. 'e 3alestijne­n Eeschouwen 2ost -eruzaleP als hooIdstad van de staat die ze willen cresren op de :estelijke -ordaanoeve­r en de *azastrook. ,n een ver klaring over de uitEreidin­g van de joodse nederzetti­ng stelt de EurgePeest­er van -eruzaleP 1ir %arkat ³:e verenigen -eruzaleP door acties op de grond´. :asel $Eu <ousiI lid van de 3alestijns­e regerings partij 3/2 noePt het ³een uitdaging voor de internatio nale gePeenscha­p´ die al lan ge tijd ,srasl oproept een einde te Paken aan de Eouw van ne derzetting­en in Eezet geEied. (ind vorig jaar naP de 91 9eiligheid­sraad zeer verras send een resolutie aan die de Eouw van ,sraslische nederzet tingen op de Eezette :estelijke -ordaanoeve­r veroordeel­t. 'e 9erenigde 6taten Eesloten vlak voor het einde van de presidents­terPijn van %arack 2EaPa zich te onthouden van stePPing. 'it leidde tot grote woede van ,srasl. 9lak na de Eesdiging van 'onald 7ruPp als president van de 9erenigde 6taten kondigde de ,sraslische prePier 1etan\ahu de Eouw van een nieuwe nederzetti­ng aan in 3alestijns geEied. (r werden vergunning­en aIgege ven voor de Eouw van Peer dan zesduizend woningen. ,n totaal leven ongeveer . ,sraslisrs op de Eezette :estelijke -ordaanoeve­r en in 2ost -eruzaleP. ,n hetzelIde geEied wonen Peer dan Piljoen 3alestijne­n.

(NRC.NL)

 ??  ??
 ??  ?? Op de voorgrond de joodse nederzetti­ng Nof Zio, die gelegen is in het Palestijns­e gebied Jabel Mukaber in Oost-Jeruzalem. (Foto: Reuters.com)
Op de voorgrond de joodse nederzetti­ng Nof Zio, die gelegen is in het Palestijns­e gebied Jabel Mukaber in Oost-Jeruzalem. (Foto: Reuters.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname