Times of Suriname

James leidt Cleveland voorbij Bulls

-

BASKETBAL - Cleveland Cavaliers heeft gisteren geen steken laten vallen tegen Chicago Bulls. Onder impuls van LeBron James won de vicekampio­en voor eigen publiek met 119-112 van Bulls. ‘LBJ’ was goed voor 34 punten en dertien assists. Ook Kevin Love toonde zich met 20 punten trefzeker. In het verliezend­e kamp tekende Justin Holiday voor 25 punten.

Voor Cleveland was het de derde zege in vier matchen. In hun vorige partij leden Cavs tegen Orlando een eerste nederlaag (93-114). Chicago wacht na drie wedstrijde­n nog op een eerste overwinnin­g. Los Angeles Clippers was in eigen huis met 10284 te sterk voor Utah. Blake Griffin kroonde zich met 22 punten tot topschutte­r. Samen met Memphis en San Antonio is de Clippers na drie duels nog ongeslagen in de Western Conference. Washington is met drie op drie de enige ploeg in de Eastern Conference die dit seizoen nog niet verloor. Big man Anthony Davis van New Orleans Pelicans moest gisteren tegen Portland Trailblaze­rs het veld verlaten nadat hij en Damian Lillard een knie-botsing maakten. Coach Alvin Gentry zei na de wedstrijd (een 109-93 nederlaag) dat Davis een MRI had ondergaan en dat er niets te zien was. ESPN wist vervolgens te vertellen dat zijn status ‘day-to-day’ is.

Davis moest na vijf minuten de handdoek in de ring gooien. Het leek alsof hij iets opliep toen hij om positie vocht met forward Maurice Harkless, en de blessure leek te verergeren toen hij samen met Lillard om een rebound ging. De 24-jarige sterkhoude­r van New Orleans liep eerder al knieblessu­res op in 2012-2013, toen hij een rookie was, en in 2015-2016. Beide seizoenen werden vroegtijdi­g beëindigd voor Davis.

(SA)

 ??  ?? LeBron James van Cleveland Cavaliers probeert langs een van zijn verdediger­s te gaan. (Foto: Nusport)
LeBron James van Cleveland Cavaliers probeert langs een van zijn verdediger­s te gaan. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname