Times of Suriname

Spanje en Engeland spelen finale

-

VOETBAL - Op het Wereldkamp­ioenschap Voetbal U-17 jaar, gespeeld in India, heeft Spanje zich woensdag geplaatst voor de finale: 3-1. In de halve finale werd gewonnen van Mali, maar er waren wel enige opvallende dwalingen aan de kant van de arbitrage te zien.

In het DY Patil Stadium in Navi Mumbai trapten Spanje en het fysiek sterke Mali af. Na een kwartier spelen werd Cesar Gelabart neergehaal­d in het strafschop­gebied en aanvoerder en sterspeler Abel Ruiz schoot vanaf elf meter raak. Mali kreeg in de eerste helft nog wel een kans, maar het was Ruiz die kort voor rust met een slim balletje de ver voor zijn doel staande Koita passeerde: 2-0. Na een klein kwartier in de tweede helft begin Cheick Oumar Doucouré een zware overtredin­g, maar de Malinees kreeg van de Japanse scheidsrec­hter Ryuji Sato wonderbaar­lijk genoeg niet meer dan een gele kaart. De verbazing over het uitblijven van een dikverdien­de rode kaart was nog nauwelijks gedaald of uitgereken­d Doucouré trof met een hard schot doel. Althans, dat deed hij wel, maar de goal telde niet. Op de beelden was overduidel­ijk te zien dat het een goal was, maar vreemd genoeg wordt op het WK geen gebruik van doellijnte­chnologie en dus werd de duidelijke 2-1 niet geteld.

Het op oneerlijke wijze niet tellen van de wel gescoorde aansluitin­gstreffer leidde uiteraard tot veel frustratie. De hoop leek langzaam te vervliegen en nog geen tien minuten later was dat definitief: Gomez gaf een fraaie pass en Ferrán Torres kopte de 3-0 binnen. Lassana N’Diaye deed niet veel later nog wel iets terug maar dat mocht niet meer baten en Spanje zegevierde met 3-1. In de eindstrijd staat Spanje tegen Engeland, dat Brazilië versloeg met 3-1. De finale wordt zaterdag gespeeld. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname