Times of Suriname

.DONL .RHFKOLQ ,N ZHHW QLHW DOV LN LQ µ%ROO\ZRRG¶ KRRU

-

Actrice Kalki Koechlin zegt niet te weten of ze in %ollywood thuishoort, omdat zij erg gepassione­erd is over het creatieve proces van een film. “Ik denk dat ik mijn plaats heb gevonden in de Indiase cinema, maar als je mij vraagt of ik daar thuis hoor, weet ik dat niet.. of een buitenbeen­tje ben, omdat ik me niet druk maak”, zei zij onlangs in een interview.

“Ik maak me niet druk om hoeveel feestjes ik bijwoon of het aantal uitnodigin­gen die binnenkome­n. Ik werk en dat is iets dat ik met veel passie doe. Het is mijn geduld in karakters waardoor ik veel huiswerk heb, en een verhaal dat me heel erg boeit.” Dev D, That Girl in Yellow Boots, Margarita with a Straw en A Death in the Gunj zijn enkele van de uitzonderl­ijke films waarin Kalki heeft gespeeld.

Wat Kalki apart maakt, is de manier waarop ze openlijk andere actrices prijst. 7oen Kalki’s Waiting een conflict had met Radhika Apte’s Phobia, was ze moedig om vol lof over die film te praten. “Ja, omdat ik talent sexy vindt. Als je die film heb gezien, weet je dat de hele film gebaseerd is op niets anders dan haar optreden. Dus waarom niet" =e is een brilliante actrice. Je weet dat elke vrijdag er zoveel films worden uitgebrach­t, maar niet alle films hebben invloed op je gedachte. Dus ik raak opgewonden om een goede film te gaan zien. Ik bedank de mensen die goede films maken.”

Doordat de stijl van het vertellen van een verhaal aan het veranderen is en filmmakers met onderwerpe­n experiment­eren, zegt Kalki: “Het oefenen om het kijkerspub­liek meer keuzes te geven is geweldig. Wij als het kijkerspub­liek houden ervan om naar romantisch­e komedies en gewone komediefil­ms te kijken. Soms geniet ik ook van het kijken naar documentai­res. Het is goed dat filmmakers begrijpen dat keuze een luxe is, en we willen meer keuzes, meer variatie van films. Dat is de spannende fase in onze cinema.”

Kalki’s volgende film, Ribbon, komt op 3 november uit.

(Times of India/Foto: The Dayafter)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname