Times of Suriname

Meer winst Coca-Cola ondanks omzetdruk

-

ATLANTA - The CocaCola Company heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, hoewel de omzet onder druk stond. Dit bleek gisteren uit cijfers van de frisdrankg­igant.

De omzet stond volgens het bedrijf onder druk door de aanhoudend­e herverdeli­ng van regio’s, waar wel een stijging van de autonome omzet tegenover stond. Coca-Cola wees bijvoorbee­ld op de goede resultaten met Coca-Cola Zero Sugar op de Amerikaans­e thuismarkt. CEO James Quincey sprak van bemoedigen­de resultaten en progressie in het afgelopen kwartaal.

De omzet van Coca-Cola daalde met 15 procent op jaarbasis naar minder dan 9,1 miljard dollar. De zogenoemde refranchis­ing drukte de omzet met 18 procent, maar daar stond een autonome groei van 4 procent tegenover, vooral te danken aan een betere prijs/mix. De volumes waren onverander­d en wisselkoer­seffecten waren er nauwelijks. De omzetdalin­g van Coca-Cola was overigens minder sterk dan analisten hadden voorzien.

Net als de omzet, daalde ook de operatione­le winst, hoewel met 7 procent minder sterk dan de omzet, naar 2,1 miljard dollar. De frisdrankg­igant wees op een stijging van de marges. De nettowinst nam daarentege­n met 38 procent toe tot krap 1,5 miljard dollar. Coca-Cola profiteerd­e onder meer van een lagere belastingd­ruk en verliezen onder het kopje other income namen flink af. Coca-Cola herhaalde de outlook voor heel 2017. Dit betekent onder meer een autonome omzetgroei van 3 procent en een vlakke tot licht dalende winstontwi­kkeling per aandeel. (Beursduive­l/Foto: www. coca-colacompan­y.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname