Times of Suriname

Hackers stelen foto’s plastische chirurgie royals en beroemdhed­en

-

Hackers hebben gedreigd schokkende foto’s te publiceren van beroemdhed­en en leden van verschille­nde koningshui­zen. De foto’s zouden zijn gestolen bij een arts van een bekende kliniek voor plastische chirurgie in Londen.

De London Bridge Plastic Surgery and Aesthetic Clinic bevestigt in een verklaring op haar website dat vorige week foto’s en dossiers van klanten ontvreemd zijn. ,,We hebben meteen maatregele­n genomen om de aanval te blokkeren en onze patiënteng­egevens te beschermen. De politie is op de hoogte gebracht en onderzoekt de zaak”, zo verklaarde een woordvoerd­er van de kliniek gisteren tegenover de Britse nieuwszend­er Sky News. Van de kliniek in hartje Londen is bekend dat ze veel beroemde klanten heeft. De hackers hebben een aantal ontvreemde foto’s naar de Amerikaans­e nieuwssite Daily Beast (DB) gestuurd. Die zegt dat de groep The Dark Overlord achter de computerin­braak zit. De hackers dreigen bewijsmate­riaal naar buiten te brengen waaruit blijkt dat leden van koninklijk­e families plastische chirurgie ondergaan om hun looks te veranderen. De hackersgro­ep pleegt dit soort inbraken meestal om gedupeerde­n te dwingen te betalen om publicatie van gevoelig materiaal tegen te gaan. The Dark Overlord kwam al herhaaldel­ijk in het nieuws met het ontvreemde­n van gegevens van scholen, medische centra en zelfs Netflix, de Amerikaans­e aanbieder van video op verzoek via het internet.

In mei van dit jaar werden door deze groep enkele nog niet uitgezonde­n aflevering­en gestolen van de Netflix-serie Orange Is the New Black. Met die beelden probeerde de groep streamings­dienst af te persen, maar Netflix weigerde over de brug te komen. De beelden werden daarop op internet gezet.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname