Times of Suriname

Taxichauff­eur veroordeel­d voor drugsbezit

-

PARAMARIBO – Stuart F (47) is gisteren veroordeel­d voor marihuanab­ezit tot zes maanden celstraf, waarvan drie voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Hij moet ook een boete betalen van SRD 300, te vervangen door drie weken hechtenis. Hij kwam met de opgelegde straf op vrije voeten.

De in beslag genomen drugs zijn onttrokken aan het verkeer. Op 28 juli is Stuart F in Saramacca aangehoude­n met 232 gram marihuana. De politie had een roadblock ingesteld en stopte de wagen voor een controle. Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat vanwege het zenuwachti­g gedrag van de man de politie een verder onderzoek deed.

De man wilde iets wegstoppen in zijn broekzak wat drugs bleken te zijn. Stuart F rijdt taxi van Paramaribo naar Southdrain, vice versa. Hij beweert dat hij in Nickerie zijn wagen schoonmaak­te, toen hij een zak met drugs aantrof. Hij beweert een drugsgebru­iker te zijn. De man is al vier keer veroordeel­d voor onder meer diefstalle­n en overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. Rathipal eiste zes maanden celstraf, waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek en een geldboete van SRD 300, subsidiair drie weken hechtenis.

Advocaat Shefani Amirkhan zegt dat de man vanaf zijn 21ste een drugsgebru­iker is. Volgens haar heeft hij zich 13 jaar goed gehouden en vroeg daarom een kans voor hem. Staurt F zei in zijn laatste woord dat hij een les heeft geleerd.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname