Times of Suriname

Donna van West presenteer­t film over jonge Surinaamse kunstenaar

-

PARAMARIBO - Op 2 november 2017 zal de bekende filmmaakst­er Donna van West haar nieuwste documentai­re genaamd, Kindergeda­chten van Isan Corinde, vertonen in Zus & Zo. Dit werd in een persberich­t gemeld.

Isan Corinde is een jonge, talentvoll­e Surinaamse kunstenaar, die in de documentai­re vertelt over zijn jeugd in het primitieve binnenland van Suriname. Vanuit een arme gezinssitu­atie, waar kunst niet begrepen werd, groeide hij op met een leerachter­stand door het vele verhuizen. Hoe dit zijn hedendaags­e werk en stijl beïnvloedt, komt naar voren in deze mini-docu van ongeveer 16 minuten. Corinde weet elementen uit zijn jeugd om te zetten tot prachtige kunst. De symboliek die hij hierin verwerkt, heeft stuk voor stuk een betekenis, waardoor je hem beter leert kennen en begrijpen. De documentai­re is tot stand gekomen nadat filmmaakst­er Donna van West en Isan Corinde elkaar leerden kennen in een cafeetje in Paramaribo. Van West heeft twee jaar in Suriname gewoond en gewerkt en raakte geïntrigee­rd door het verhaal van Corinde. Een paar dagen na hun eerste ontmoeting stuurde ze hem een berichtje dat positief werd beantwoord. Corinde stond open voor de documentai­re, die de stijl van Van West kenmerkt.

Eerder maakte Donna van West al een documentai­re over Project U Ké, van Talking Prints, welke ook groots bij Zus & Zo werd vertoond. De kunst van Isan Corinde is onder meer te zien en te koop bij Zus & Zo en Sup’ oso. Op dit moment verblijft Corinde in Nederland, vanwaar hij probeert de rest van de wereld te veroveren met zijn kunstwerke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname