Times of Suriname

+LQJLV ]HW YRRU GHUGH NHHU SXQW DFKWHU ORRSEDDQ

-

T(11,6 0artina Hingis is Ee]ig aan haar laatste toer nooi. 1a de :T$ )inals in 6ingapore houdt de Marige =witserse het voor ge]ien. ³Het is Eeter om te stoppen op het hoogtepunt´ aldus Hingis die in 6ingapore in het vrouwenduE­Eelspel met <ung -an &han in de kwart finales staat. Gisteren speel den ]e daarin tegen de Duitse $nna Lena GroeneIeld en .veta 3eschke en dat is dus mogeliMk de laatste partiM van Hingis.

Het is niet de eerste keer dat de viMIvoudig Grand 6lam winnares in het enkelspel een punt ]et achter haar loopEaan. ,n stopte Hingis ppn vanwege Elessurele­ed om vier Maar later terug te keren. ,n stopte Hingis op nieuw dit keer wegens een positieve dopingtest. =e werd Eetrapt op het geEruik van cocawne. =es Maar later keerde Hingis weer terug en richtte ]ich op het duEEelspel. =e won vervolgens nog vier Grand 6lam titels in het duE Eelspel en ]es in het gemengd duEEel.

,n totaal pakte Hingis in haar imposante carriqre lieIst Grand 6lam titels en de eerste was in op :imEledon. TerwiMl 5ichard .raMicek dat Maar de sterkste was in het enkelspel EiM de mannen pakte de Marige Hingis met de ]estien Maar oudere TsMechisch­e Helena 6ukova de titel in het duEEelspel.

(en Maar later pakte Hingis op de $ustralian 2pen al haar eerste Grand 6lam titel in het enkelspel. was ook haar Eeste Maar. 1aast het $ustralian 2pen won ]e :imEledon en het 86 2pen en ook op 5oland Garros haalde ]e de eindstriMd. Daarin was ,va 0aMoli te sterk. ,n Hingis was op dat moment achttien Maar ver overde ]e al de laatste van haar in totaal vier Grand 6lam titels in het enkelspel. 1iet veel later raakte ]e al haar nummer ppn positie op de wereldrang­liMst kwiMt. 1adat ]e in voor het eerst terugkeerd­e kwam ]e in het enkelspel nooit meer verder dan de kwartfinal­es van een Grand 6lam toernooi. ,n het duEEelspel EleeI ]e de priM]enkast wel vullen. 2p het 86 2pen was ]e twee maan den geleden nog de sterkste in het duEEelspel pn het ge mengd duEEelspel en dat ]iMn dus de laatste Grand 6lam titels uit haar loopEaan. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname