Times of Suriname

*X\DQD ZHHU LQ 6RXWK $PHULFDQ 5RDG &ODVVLF 5DFH

-

ATL(TI(K - De nationale en internatio­nale toppers, en de winnaars van vorig jaar zijn aanwezig bij de 15e South American Road Classic Race, die zaterdag gelopen zal worden in Suriname. De start en finish van deze internatio­nale 10 km is op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. Op dit moment hebben 75 atleten zich ingeschrev­en, van wie18 dames. Op zaterdag bestaat nog de gelegenhei­d om in te schrijven op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. De minimumlee­ftijd is 16 jaar en elke deelnemer ontvangt een medaille.

Guyana is sterk vertegenwo­ordigd met de winnaars van vorig jaar. Cleveland Ford (1), Cleveland Thomas (2) en Winston Missigher (3) zijn dit jaar weer van de partij. Maar ook onze eigen toppers die vorig jaar in het algemeen klassement op de vierde, zesde en zevende plaats eindigden, zijn weer van de partij. Ook de jonge talentvoll­e Ronaldino Pinas (4), Gilberto Gittens (6) en Guillermo Udenhout (7). Bij de dames is winnares (uleen Josiah-Tanner uit Guyana van 2016 er weer. Maar ook onze Carolien Marlet die in 2016 als tweede dame binnenkwam, is van de partij. Dit jaar zijn er ook twee atleten: Reon Radix en Kenisha Pascal van Grenada die meedoen.

(r is een prijzenpot voor het algemeen klassement bij de mannen en vrouwen. (erste prijs USD 1000, tweede prijs USD 600 en de derde prijs USD 400. Voor de ingezetene­n die niet in het algemeen klassement in de prijzen zijn gevallen, is er ook een speciale algemeen klassement prijzenpot voor mannen en vrouwen. (erste prijs SRD 2000, tweede prijs SRD 1200 en de derde prijs SRD 750. Voor ingezetene­n worden in bepaalde categorieë­n voor de nummers 1, 2 en 3, trofeeën uitgereikt.

Onafhankel­ijkheidspl­ein (nabij het Vlaggenple­in), linksaf Kleine Combéweg, Kleine Waterstraa­t, Cornelis Jongbawstr­aat, Anton Dragtenweg, keerpunt hoek Anton Dragtenweg Bonistraat en terug via dezelfde route Anton Dragtenweg, Cornelis Jongbawstr­aat, Kleine Waterstraa­t, Kleine Combéweg, rechtsaf Onafhankel­ijkheidspl­ein, Onafhankel­ijkheidspl­ein (nabij het Vlaggenple­in).

ROUTE: Start:

finish:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname