Times of Suriname

7KH /LRQV KRXGW KRRS OHYHQG

-

=AALVO(TBAL ± The Lions blijft zijn hoop levend houden om de reguliere competitie in de hoofdklass­e van de Surinaamse =aalvoetbal­bond op de tweede plaats af te sluiten. Woensdag werd in de Anthony 1estysport­hal gewonnen van hekkenslui­ter Inter Bom met 9-4. The Lions staat nu op de derde plaats met 36 punten en Inter Bom blijft steken op 3. Beide teams hebben negentien wedstrijde­n gespeeld.

Inter Bom begon tegen de verwachtin­gen in goed aan de wedstrijd. De hekkenslui­ter zette The Lions onder druk en stond zelf na elf minuten op gelijke hoogte met The Lions. Jerrel Acton en Iwan Pinas scoorden voor Inter Bom, terwijl Alfredo Fonkel en Gillian Maatrijk het net vond voor The Lions. Maar zaken begonnen in de laatste acht minuten fout te gaan bij Inter Bom en The Lions keek niet meer terug. Het team scoorde liefst vier keer om de ruststand te bepalen op 6-2. Giovanni Drenthe (2x), Maatrijk en Romano Stekkel maakten de doelpunten voor The Lions in de laatste acht minuten van de eerste helft. De tweede helft begon The Lions veel beter en het verruimde zijn voorsprong verder uit. Twee minuten in de tweede speelperio­de maakte Drenthe zijn hattrick. (en minuut later maakte hij zijn vierde doelpunt: 8-2. De overwinnin­g was hiermee ook een feit, want Inter Bom had de kwaliteit niet om terug te komen van een dergelijke achterstan­d. Inter Bom vond in de laatste minuten wel twee keer het, maar verder dan dit kwam het team niet meer. Roberto Darson en Luigi Jubitana scoorden voor Inter Bom. In de slotfase scoorde Delano Stella ook voor The Lions om de eindstand te bepalen op 9-4.