Times of Suriname

5HDO 0DGULG ZLQW GDQN]LM SHQDOW\¶V

-

VO(TBAL - Real Madrid heeft gisteravon­d een belangrijk­e stap richting de zestiende finales van de Copa del Rey gezet. Het team van =inédine =idane won de eerste van de twee duels met Fuenlabrad­a, dat over een maand op bezoek gaat in het Santiago Bernabéu. Marco Asensio en Lucas VizTuez scoorden in het (stadio Fernando Torres: 0-2. =idane koos voor een B-elftal, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 45 dagen. Dat was meteen de jongste basiself van los Merengues dit seizoen.

De eerste helft in Fuenlabrad­a was ronduit saai te noemen, met nauwelijks kansen voor beide teams. Real Madrid voelde zich niet op zijn gemak, ook al had het team van =idane het meeste balbezit. Jordi Codina werd echter amper op de proef gesteld. Fuenlabrad­a stond achterin goed opgesteld en dook enkele keren gevaarlijk in het doelgebied van Kiko Casilla, maar zonder resultaat. De grootste mogelijkhe­id was op slag van rust voor Real een heerlijke volley van Marcos Llorente eindigde op het aluminium.

1a een uur spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van Real Madrid. De overtredin­g van Fran Garcta op Achraf Hakimi was buiten het zestienmet­ergebied, maar de arbiter wees naar de stip. Asensio faalde niet vanaf elf meter: 0-1. Het was aan Codina te danken dat Fuenlabrad­a niet al snel tegen een dubbele achterstan­d aankeek, maar na 79 minuten spelen verscheen toch de 0-2 op het scorebord. Paco Candela hield Theo Hernindez vast in het strafschop­gebied en kreeg zijn tweede gele kaart. VizTuez benutte de toegekende elfmetertr­ap en dat was tevens de eindstand in de streekderb­y. Domper op de overwinnin­g was de rode kaart voor Jes~s Vallejo, die nota bene zijn eerste officiele minuten van het seizoen maakte. De verdediger kreeg in de slotfase een rode kaart voor een grove charge op Luis Milla. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname