Times of Suriname

369 RQWVQDSW

-

VO(TBAL - Dankzij een wereldgoal van Marco van Ginkel in de tweede helft van de verlenging heeft PSV gisteravon­d een bekerzege geboekt op FC Volendam. PSV moest heel diep gaan spelen in het Kras Stadion, waar de doelman van Volendam de grote uitblinker was. Van Ginkel scoorde in de 106e minuut, Hirving Lozano maakt er uiteindeli­jk 0-2 van.

PSV was dominant, maar niet scherp. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg voor rust al voldoende kansen om het scoren te openen. Volendam-goalie Hobie Verhulst lag onder meer in de weg bij een poging van Adam Maher. Aan de andere kant van het veld was de thuisploeg overigens ook dichtbij een doelpunt. 1ick Doodeman kopte naast.

1a de pauze bleef de koploper van de (redivisie aandringen tegen FC Volendam. Maher, Lozano, Jorrit Hendrix en invaller Mauro J~nior waren dicht bij een doelpunt. (nkele minuten voor het laatste fluitsigna­al leek aanvoerder Luuk de Jong alsnog voor de 0-1 te zorgen, maar de inzet van de spits, die al zeven maanden niet heeft gescoord, werd knap gekeerd door Verhulst. Haast hoogstpers­oonlijk dwong de goalie met zijn saves een verlenging af. Cocu haalde Bart Ramselaar naar de kant en bracht Van Ginkel in de ploeg. De middenveld­er miste eerst nog een grote kans, maar in de 106e minuut brak hij de ban met een geweldige omhaal. =elfs Verhulst had daar geen antwoord op. De 0-2 van Lozano in de allerlaats­te minuut gooide de wedstrijd definitief op slot. Volendam eindigde het duel overigens met tien man, omdat Dylan Mertens rood kreeg. (Nusport)