Times of Suriname

Kate Winslet stapte ‘ondanks vliegangst’ met plezier in helikopter voor opnames

-

Acteur Idris Elba (45) leerde zijn ultieme overleving­sles al lang voordat hij speelde in de survivalfi­lm The Mountain Between Us. “Als 19-jarige leerde ik in Japan hoe belangrijk het is om te kunnen werken met een kompas en het sterrenste­lsel om altijd de weg terug te kunnen vinden.”

The Mountain Between Us speelt zich af in de besneeuwde bergtoppen, waar journalist Alex Martin (Kate Winslet) en chirurg Ben Bass (Idris Elba) na een onfortuinl­ijke vliegtuigc­rash op elkaar aangewezen zijn. De twee kennen elkaar niet, maar vanaf dat moment ligt hun leven in elkaars handen.

De set, die zich op ruim 3.000 meter hoogte bevond, zorgde voor behoorlijk wat uitdaginge­n. “Ik weet nu hoe belangrijk het is om nooit het gevoel in je vingers en tenen te verliezen”, zegt Kate Winslet in gesprek met NU.nl. “Het duurt ontzettend lang om de warmte terug te krijgen, en als er geen warm water of deken voorhanden is, dan heb je een probleem.”

Ondanks alle ontberinge­n, was het misschien wel één van de mooiste sets waar Winslet ooit haar werk deed. “Het was spectacula­ir, iedere dag had ik zin om weer in die helikopter te stappen.” En dat ondanks haar vliegangst. Winslet: “Ik heb vaak gevlogen en al die veiligheid­svideo’s gezien. Maar ik houd er eigenlijk helemaal niet van, dus wat dat betreft deed de film niet veel voor mij.” In tegenstell­ing tot Winslet, die naar eigen zeggen tegenwoord­ig áltijd een flesje water meeneemt, haalde tegenspele­r Idris Elba geen survivalle­ssen uit het spelen in The Mountain Between Us. “Dat zou eigenlijk wel moeten hè? Een warme sjaal mee, ervoor zorgen dat mijn telefoon altijd is opgeladen voordat ik het vliegtuig in stap?”

Toch heeft Elba wel een overleving­stip: hij benadrukt hoe belangrijk het is om een kompas te kunnen gebruiken.

“Toen ik jonger was - een jaar of negentien - ging ik op reis naar Japan. Het gastgezin waar ik verbleef gaf me een fiets. ’s Avonds fietste ik naar huis, compleet verdwaald. Uiteindeli­jk volgde ik één ster en zo vond ik de weg terug.”

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname