Times of Suriname

Parlement houdt corruptiez­aak Temer tegen

-

BRAZILIË - Het Braziliaan­se parlement heeft besloten dat er geen rechtszaak komt tegen president Michel Temer (77). Hij wordt verdacht van corruptie en witwassen. De openbare aanklager beschuldig­de hem enkele maanden geleden ook van het tegenwerke­n van justitie.

Van de 477 aanwezige parlements­leden stemden 136 ermee in de aanklachte­n wegens corruptie te verwerpen, waardoor de tegenstand­ers van Temer niet meer de benodigde 342 stemmen halen om een proces tegen hem te beginnen bij het Hooggerech­tshof.

In de uiteindeli­jke uitslag van de stemming waren 251 parlements­leden tegen vervolging en 233 voor. Dat betekent dat Temer niet kan worden vervolgend zolang hij president van Brazilië is. Hij kan nog altijd onderzocht worden en als zijn termijn afloopt eind 2018 kan hij alsnog gedaagd worden voor een lagere rechtbank.

Temer zou geld hebben aangenomen van de twee broers Batista die het enorme Braziliaan­se vleesbedri­jf JBS leiden. Beiden zijn vorige maand aangehoude­n. Zij zouden niet alleen de president maar ook tweeduizen­d andere politici hebben omgekocht. Vorige week overleefde de 77-jarige president ook al een stemming in het Hogerhuis. Enkele uren voor de stemming in het Lagerhuis woensdag was Temer onwel geworden en overgebrac­ht naar een ziekenhuis met klachten aan zijn urineweg. Na een behandelin­g kon hij het ziekenhuis verlaten. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname