Times of Suriname

Overtreft eigen verwachtin­gen

-

SAN FRANCISCO - Twitter heeft in het derde kwartaal van 2017 de eigen verwachtin­gen ruimschoot­s overtroffe­n. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaans­e microblogd­ienst.

Het aantal actieve maandelijk­se gebruikers steeg van 326 miljoen in het tweede kwartaal naar 330 miljoen afgelopen kwartaal. Op jaarbasis groeide het aantal gebruikers met 4 procent. Wel maakte Twitter melding van een neerwaarts­e bijstellin­g van de gebruikers­aantallen in de voorgaande jaren. Het zou gaan om gebruikers via applicatie­s van derden die niet meegeteld hadden morgen worden. Dit speelde sinds eind 2014. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis evenwel met 4 procent van 616 miljoen naar 590 miljoen dollar. De inkomsten uit advertenti­es liepen zelfs met 8 procent terug tot 503 miljoen dollar. Het aangepaste bedrijfsre­sultaat (Ebitda) steeg daarentege­n met 14 procent naar 207 miljoen dollar. Dat was flink meer dan de 130 miljoen tot 150 miljoen dollar die Twitter zelf voorzag. De ondernemin­g wees er op dat de marge steeg naar 35 procent, de hoogste ooit gerapporte­erd en flink meer dan de 25 tot 26 procent waarop Twitter zelf mikte. Onder de streep werd een verlies geboekt van 21 miljoen dollar, of 0,03 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 103 miljoen dollar een jaar eerder. Twitter sprak van een verbeterin­g.

Voor het lopende vierde kwartaal mikt Twitter op een aangepast bedrijfsre­sultaat van 220 miljoen tot 240 miljoen dollar en een marge van 35 tot 36 procent. De investerin­gen zullen niet hoger uitkomen dan 110 miljoen dollar, benadrukte de ondernemin­g. Indien Twitter er in slaagt in de buurt van de 240 miljoen euro uit te komen, dan zal het nettoresul­taat vermoedeli­jk positief uitpakken, denkt het bedrijf. Beleggers reageerden positief op de kwartaalup­date en het aandeel Twitter wordt in de elektronis­che handel voorbeurs circa 8,5 procent hoger gezet. (Beursduive­l)

significan­te

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname