Times of Suriname

Ford boekt fors meer winst

-

TEXAS - Ford Motor Company heeft in het derde kwartaal iets meer omzet en een fors hogere winst geboekt dan een jaar eerder en verhoogde zijn outlook. Dit maakte de op één na grootste autofabrik­ant in de Verenigde Staten gisteren voorbeurs bekend.

De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht. “Dit kwartaal hebben we meer gebalancee­rde resultaten bereikt, met verbeterin­g van groei, winstgeven­dheid en kasstroom. Onze solide resultaten geven ons het vertrouwen om onze verwachtin­g voor de winst per aandeel te verhogen”, zei CFO Bob Shanks in een toelichtin­g op de cijfers. De kwartaalom­zet van de fabrikant nam licht toe van 35,94 miljard naar 36,45 miljard dollar. Door FactSet geraadplee­gde analisten hadden gemiddeld een omzet van 32,9 miljard voorzien. Het resultaat voor belastinge­n steeg van 1,9 miljard naar 1,76 miljard dollar . De nettowinst steeg van 957 miljoen naar 1,56 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 0,39 dollar. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Ford 0,24 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,46 dollar, waar analisten gemiddeld 0,33 dollar hadden verwacht. De resultaats­verbeterin­g was mede te danken aan kostenbehe­ersing en marktverbe­tering, meldde Ford.

Ford steekt circa 7 miljard dollar in de ontwikkeli­ng van meer vrachtwage­ns, SUV’s en sportauto’s, terwijl de Amerikaans­e autoproduc­ent voor in totaal 14 miljard dollar aan kosten wil besparen, meldde CEO Jim Hackett op 4 oktober tijdens de presentati­e van de strategie-update van het concern. Ford zet ook intensieve­r in op de ontwikkeli­ng van elektrisch­e en zelfrijden­de auto’s, zo werd toen gemeld. In de handel voorbeurs noteerde het aandeel Ford gisteren1,9 procent hoger op 12,27 dollar. (Beursduive­l/ Foto: motrolix.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname